liu.seSearch for publications in DiVA
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Work Environment Impact Scale, svensk version 3: Användarmanual för WEIS-S
Linköping University, Department of Social and Welfare Studies, Health, Activity, Care. Linköping University, Faculty of Health Sciences.
Linköping University, Department of Social and Welfare Studies, Health, Activity, Care. Linköping University, Faculty of Health Sciences.
2010 (Swedish)Other (Other (popular science, discussion, etc.))
Abstract [sv]

Manual för Work Environment Impact Scale (WEIS)

Den här manualen är tänkt att vara ett stöd för användare av WEIS. Bedömningsinstrumentet WEIS består av en semistrukturerad intervju och en fyrgradig skattningsskala. Intervjun är utformad för att erhålla information om hur personer upplever sin arbetsmiljö. Genom WEIS intervjun erhålls information om hur personen uppfattar att psykosociala och fysiska faktorer i personens unika arbetsmiljö påverkar personens känsla av tillfredställelse och välbefinnande vid utförande av arbete. Vid WEIS intervjun efterfrågas information om hur en given arbetsmiljö påverkar den enskilde personen. Model of Human Occupation (MOHO) utgör den teoretiska grunden till WEIS.

WEIS kan användas för att identifiera arbetslivsinriktade rehabiliteringsbehov och som en del i bedömning av en persons arbetsförmåga.  För att få en så rik och mångsidig bild som möjligt av personen bör WEIS bedömningar kompletteras med andra bedömningar och bedömningsmetoder. Denna tredje svenska upplaga av WEIS kan användas för personer som är sjukskrivna och som har en anställning samt för personer som är i arbete eller utför arbetsliknande uppgifter i någon form av arbetsmiljö.

Place, publisher, year, edition, pages
2010.
Keyword [sv]
arbetsmiljö, intervju, arbetsterapi, psykosocial, bedömningsinstrument, MOHO, arbetsförmåga
National Category
Occupational Therapy
Identifiers
URN: urn:nbn:se:liu:diva-62617OAI: oai:DiVA.org:liu-62617DiVA: diva2:373615
Available from: 2010-12-01 Created: 2010-12-01 Last updated: 2011-01-21

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Ekbladh, ElinHaglund, Lena
By organisation
Health, Activity, CareFaculty of Health Sciences
Occupational Therapy

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 256 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link