liu.seSearch for publications in DiVA
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
På jakt efter alternativa handledningsformer
Linköping University, Department of Management and Engineering. Linköping University, The Institute of Technology. (Industriell marknadsföring)
2007 (Swedish)In: Pedagogiska utmaningar i tiden: 10:e universitetspedagogiska konferensen vid Linköpings universitet 8-9 november 2006 / [ed] H. Hård av Segerstad, Linköpings universitet , 2007, 61-72 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

Vad är det vi vill att studenterna utvecklar under våra kurser? Hur formulerar vi mål för dessa avsedda kunskaper och förmågor? Hur kontrollerar vi om studenterna uppfyller målen? I samband med Bolognaprocessen har formuleringar av mål för kunskap, förståelse, färdigheter och förmågor kommit i förgrunden och tvingat kursansvariga till en nyttig eftertanke om vad vi avser att studenterna ska nå för resultat i sitt lärande. Men hur mäter vi på ett någorlunda meningsfullt sätt om de gör det? I anvisningarna för Bolognaprocessen framhålls den s.k. SOLO-taxonomin som det kriterium med vilket studenternas kunskaper ska mätas.  1 Det finns därför anledning att närmare studera SOLO-taxonomin, dess innebörd´samt dess för- och nackdelar. Syftet med detta papper är att bidra till en ökad förståelse för och möjliggöra tillämpning av SOLO-taxonomin som betygskriterium. Det ska ske för det första genom att förklara taxonomin i relation till alternativa metoder, för det andra genom att exemplifiera hur taxonomin använts i praktiken på en kurs samt kritiskt diskutera dess förtjänster och tillkortakommanden. Det visar sig att även om taxonomin rätt använd kan fungera som ett instrument att värdera nivån i studenternas kunskaper, så är metoden ofullständig.

Place, publisher, year, edition, pages
Linköpings universitet , 2007. 61-72 p.
National Category
Social Sciences
Identifiers
URN: urn:nbn:se:liu:diva-63121ISBN: 978-91-85715-42-8OAI: oai:DiVA.org:liu-63121DiVA: diva2:376603
Available from: 2010-12-12 Created: 2010-12-12 Last updated: 2013-08-28Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Other links

find book at a swedish library/hitta boken i ett svenskt biblioteklink to artikle

Search in DiVA

By author/editor
Öberg, Christina
By organisation
Department of Management and EngineeringThe Institute of Technology
Social Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 38 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link