liu.seSearch for publications in DiVA
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Polisens aktiva bidrag till fredlig utveckling vid fotbolls-VM 2006
Linköping University, Faculty of Arts and Sciences. Linköping University, Department of Behavioural Sciences and Learning, Clinical and Social Psychology.ORCID iD: 0000-0002-0202-4650
Linköping University, Department of Behavioural Sciences and Learning. Linköping University, Faculty of Arts and Sciences.
2010 (Swedish)In: Demonstrationer och sporthändelser: En bok om poliser, demonstranter, idrottssupportrar, kravaller och folkfest / [ed] Kjell Granström, Lund: Studentlitteratur , 2010, 1, 187-200 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

När många människor samlas på ett ställe finns en risk att det uppstår konflikter som urartar i våld, även om syftet med samlingen är fredligt. I boken beskrivs vad som kan hända i samband med demonstrationer, gatufester och idrottsevenemang. Bokens första syfte är att ge en överblick över aktuell forskning om masshändelser och kravaller. Ett annat syfte är att ge konkreta exempel på masshändelser som urartat och sådana som avlöpt fredligt, samt att förklara varför kravaller uppstår. Det tredje syftet är att ge konkreta beskrivningar av hur polis, myndigheter och arrangörer kan agera för att undvika kravaller. Ökad kunskap om den dynamik som kan utvecklas i samband med masshändelser kan bidra till att öka medvetenheten om den egna gruppens betydelse för händelseutvecklingen och bemötande av andra grupper. Detta är kunskap med relevans också för en mängd vardagliga situationer som kan uppstå på t.ex. arbetsplatser eller i skolklasser. Boken riktar sig till poliser, polisaspiranter, idrottsföreningar och arrangörer av demonstrationer, men också till lokala myndigheter och politiker. Boken kan med fördel användas i undervisning och forskning inom det beteendevetenskapliga området.

Place, publisher, year, edition, pages
Lund: Studentlitteratur , 2010, 1. 187-200 p.
Keyword [sv]
Polisarbete - psykologiska aspekter
National Category
Social Sciences
Identifiers
URN: urn:nbn:se:liu:diva-65449ISBN: 9789144060705ISBN: 914406070XOAI: oai:DiVA.org:liu-65449DiVA: diva2:395796
Available from: 2011-02-08 Created: 2011-02-08 Last updated: 2015-09-22Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Other links

find book at a swedish library/hitta boken i ett svenskt bibliotek

Search in DiVA

By author/editor
Rosander, MichaelGuvå, Gunilla
By organisation
Faculty of Arts and SciencesClinical and Social PsychologyDepartment of Behavioural Sciences and Learning
Social Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 39 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link